به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، معصومه ابتکار عصر در جلسه شورای اداری استان که در استانداری لرستان برگزار شد اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی از اهداف اصلی کشور بوده و امسال بحث اشتغال و تولید مورد تأکید است.
وی افزود: رویکردی که دولت برای حاکمیت دارد توسعهای پایدار است و اینکه بتوانیم توسعه را همگام با ظرفیتهای طبیعت و مسائل زیستمحیطی در کشور پیش ببریم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست عنوان کرد: از 17 اسفندماه سال 93 که مقام معظم رهبری در بیانات روشنگرانه خود مباحث محیطزیست را سرلوحه سیاستها و برنامههای مجموعه حاکمیت قرار دادند گام بسیار مهمی برداشته شد.
وی بیان کرد: در مقطعی قرار داریم که کشور در عین اینکه چالشهای اقتصادی و مشکلات زیادی در راستای اشتغال و مسائل اجتماعی دارد، شرایطی که دولت در سال 92 آغاز به کارکرد در بسیاری از این زمینهها و شاخصها شرایط کشور بسیار شرایط ناگواری بود ولی با اینحال مسئله محیطزیست جز موضوعات بحرانی و بسیار جدی کشور تلقی شد.
ابتکار تصریح کرد: دولت یازدهم از روز نخست در کنار بحرانهای اقتصادی که رشد منفی 7 درصد و تورم 40 درصد، مسائل مرتبط با اشتغال و وضعیت اقتصاد و خزانه کشور نقطه آغاز این دولت بود، رئیسجمهور در کنار همه این موضوعات بحث محیطزیست را از قلم نینداخت که این نگاه بلند شاخصه دولت یازدهم است.
وی خاطرنشان کرد: در کنار رشد اقتصادی، بهبود شاخصهای اجتماعی و وضعیت شاخصهای تولید و اشتغال که کارهای بزرگی اتفاق افتاد، موضوع محیطزیست یکی از مؤلفههای مهم و تعیینکننده در سیاستهای ملی، منطقهای و استانی بود که این مسئله حاکی از نگاهی است که پیوند مسائل محیطزیست را با مسائل اقتصادی، معیشت و زندگی مردم ارتباط دارد و تمام دستگاهها در این زمینه مسئولیت دارند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بابیان اینکه جرم انگاری محیطزیست مورد تأکید مقام معظم رهبری است و برای قوه مقننه که قوانین موردنیاز را داشته باشیم نیز تکالیفی مشخص است گفت: بعد از سه سال و نیم در راستای هوای پاک در صحن علنی مجلس هشت مادهقانون به تصویب رسیده که گام بزرگی است.
وی اظهار داشت: برای نخستین بار در قانون مسئله گردوغبار آورده که رویکرد بسیار نوین، روزآمد و درعینحال کاربردی است برای اینکه هوا سالم باشد و مردم بتوانند در هوای سالم تنفس، زندگی و کار کنند.
وی اظهار داشت: در دولت یازدهم با اقدامات خوبی که شده در سراسر کشور رشد قابلتوجهی در راستای تشکلهای زیستمحیطی داشتهایم بهطوریکه حدود 900 تشکل زیستمحیطی در کشور وجود دارد.
وی افزود: یکی از آسیبهای طبیعت پسماند است که تشکلها در این راستا بسیار فعال بودهاند، در این زمینه میتوان بیشتر کارکرد تا تبدیل به فرهنگ عمومیشود.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست عنوان کرد: یکی از اقدامات بحث شاخصها و ضوابط روستای سبز بوده که توجه به بحث محیطزیست در روستاها نیز از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است که امیدواریم بتوانیم در استان لرستان این سیاستها و شاخصهای روستای سبز را باکارهای خوبی که در محدوده اشترانکوه داریم در راستای جلب مشارکت مردم برای حفاظت از محیطزیست، طبیعت و بحثهایی مانند مدیریت صحیح پسماند و مباحث دیگر زیستمحیطی داشته باشیم که از دستاوردهای این دوره است که به بحث مشارکت مردم در راستای حفاظت از محیطزیست توجه جدی داریم.
وی بیان کرد: در این دوره دستاوردهای بسیار خوبی در جلب مشارکت بخش خصوصی در حفاظت از محیطزیست داشتهایم که از شاخصههای دولت یازدهم است و مردم و بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حفاظت محیطزیست وارد عرصه شده است.
ابتکار تصریح کرد: این طرح در استان لرستان قابلیت اجرا دارد که طرحهای مدیریت تکمیل و آماده اجراست، در این دوره قرقهای اختصاصی ایجادشده که آئیننامه در شورای عالی حفاظت محیطزیست به تصویب رسیده و قرقهای اختصاصی در کشور فعالیت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: قرقهای اختصاصی در مناطقی غیر از مناطق حفاظتشده که جاذبههای بسیار ارزشمندی دارد شکل میگیرد و بخش خصوصی با مجوزهای لازم از سازمان جنگلها و مراتع با نظارت منطقه را برای حفاظت گونههای گیاهی و جانوری در اختیار قرار میگیرد و بر اساس آئیننامه امکان استفاده از منافع کار فراهم میشود که در این کار تولید و اشتغال نهفته است و میتواند منافع زیادی داشته باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: محیطزیست را مقابل اقتصاد، تولید و رشد نمیبینیم، آنچه برای ایران میخواهیم رشد اقتصادی هشت درصد است که رشد سبز باشد، رشدی که با آلودگی و تخریب محیطزیست ملازم نباشد.
وی اظهار داشت: رشد اقتصاد که با آلودگی و تخریب ملازم باشد آلودگی و تخریب رشد را خنثی میکند چراکه آسیبرسان است.
ابتکار افزود: باید به دنبال اقتصاد سبز باشیم که در این زمینه خیلی کارها انجامشده از جمله لایحه ارزشافزوده که برای نخستین بار مالیاتهای سبز گام مهمی برای اقتصاد ایران است و عاملی برای ایجاد مشاغل جدید به شمار میرود.
وی بابیان اینکه یکی از زمینههای ایجاد مشاغل جدید بحث طبیعتگردی و گردشگری طبیعی است عنوان کرد: یکی از زمینههای مشاغل جدید بهینهسازی مصرف انرژی است که در کشور مصرف انرژی متأسفانه چندین برابر دنیاست که میتوانیم از این محل هم منابع جدید انرژی به دست بیاوریم و هم مشاغل و کاهش آلودگی، گازهای گلخانهای را در مجامع جهانی داشته باشیم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بیان کرد: در راستای ایجاد مشاغل سبز اقدامات خوبی با وزارت کار و امور اجتماعی انجامشده که استان لرستان در این زمینه پیشگام شده بهطوریکه نخستین دوره کارآفرینی سبز برای بانوان در استان لرستان برگزارشده است و 40 نفر از بانوان تحصیلکرده استان جز کارآفرینان سبز در حوزههای مرتبط با محیطزیست هستند؛ بیش از 200 مشاغل مرتبط به محیطزیست را تعریف کردهایم که عرصه بسیار ارزشمندی است.
وی بابیان اینکه در بحث کشاورزی باید راندمان تولید را براساس میزان مصرف آب ارتقا دهیم تصریح کرد: طرح جامع آب در استان دیده شود و برای تالابهای استان نیز این آمادگی وجود دارد و مقدمات فراهمشده تا بحث مطالعات مدیریت زیست بومی تالابهای استان لرستان را داشته باشیم.
ابتکار بابیان اینکه گردوغبار تبدیل به یک گزارش جهانی شده با چهار قطعنامهای که پیشنهاد و پیگیری ایران در سازمان ملل صادرشده خاطرنشان کرد: گزارش جهانی تهیهشده که ایران نقش کلیدی در آن دارد تا بتوانیم همکاری فنی و تجربه کشورهای دنیا را داشته باشیم.
وی گفت: امسال اولین کنفرانس بینالمللی سازمان ملل با موضوع گردوغبار در ایران برگزار میشود؛ اعتباراتی باید برای کاهش عوارض و کاهش مواجه با گردوغبار پیشبینی شود که در مصوبه دولت پیشبینیهایی صورت گرفته و در بودجه 96 نیز پیشبینیهایی شده تا بتوانیم پیگیری و اجرایی کنیم.
نظر شما